Cfd trading op de olieprijs

De olieprijs schiet alle kanten op, zo is te zien in elke olieprijs grafiek. Daarom is het ook zo’n geliefd instrument onder cfd traders. Hoe werkt cfd trading op de olieprijs nu precies en hoe kun jij daar je voordeel mee doen?

De olieprijs

Weinig prijzen zijn zo volatiel als de olieprijs. De olie prijzen worden elke dag opnieuw bepaald en gelden voor de prijs van één vat ruwe olie. Oliebedrijven zorgen ervoor dat tankstations hun prijzen razendsnel aan kunnen passen, maar olie wordt niet alleen gebruikt als brandstof. Ook de industrie, cosmetica en medische wereld zijn afhankelijk van olie, omdat zij olie als grondstof gebruiken voor de verwerking van hun producten.

De prijs van olie is daarnaast ook een interessant investeringsobject. Bijvoorbeeld door een cfd op de olieprijs af te sluiten.

Olieprijs grafiek

Cfd traders en daytraders houden de olieprijs grafiek nauwlettend in de gaten. De grafiek is echter onvoorspelbaar, want de actuele olieprijs is van vele factoren afhankelijk. Er hoeft maar iets kleins te gebeuren en de prijzen van olie kunnen weer alle kanten uitschieten. Denk bijvoorbeeld aan mondiale spanningen, natuurrampen of spanningen rondom presidentsverkiezingen. Bij alle grote gebeurtenissen in de geschiedenis is de prijs van olie flink onderuit gegaan of gestegen. En niemand kan van tevoren zeggen welke kant de olieprijs grafiek op zal gaan.

Cfd trading (contract for difference)

Toch is olie een dankbaar investeringsobject gebleken. Zeker als we kijken naar contract for difference (cfd). De handel in cfd is die in een derivaat. Cfd traders kopen namelijk geen olie, maar sluiten enkel een contract af op de koersbeweging. Daarbij kijken ze naar de huidige olieprijs grafiek en sluiten vervolgens een contract af op long als ze stijgende olieprijzen voorspellen of short als ze dalende prijzen verwachten.

Dankzij de hefboom die je op een cfd toe mag passen, kun je de winsten en verliezen tot een factor tien laten groeien. De hefboom betekent immers dat je met een inleg van € 1.000 voor € 10.000 mag speculeren op de olieprijs. Bij een stijging geldt dan ook die factor 10. Winsten kunnen hard oplopen, verliezen sneller het gevolg zijn.

Voordelen cfd trading op de olieprijs

Wat zijn nu de voordelen van cfd trading op de olieprijs? De meeste cfd beleggers noemen twee belangrijke voordelen: de olieprijs is volatiel en je mag een cfd ook afsluiten naar beneden (dalende koers) en je mag een hefboom gebruiken, waarmee je je winst aanzienlijk kan vergroten. Kanttekening daarbij is wel dat ook je verliezen sneller bereikt kunnen zijn. Dat is heel belangrijk om te beseffen en in de gaten te houden, want alle cfd brokers waarschuwen ervoor: de meeste handelaren lijden een enorm verlies.

Toch zijn deze voordelen wel voor te stellen, zeker als je affiniteit hebt met cfd handel en echt in staat bent de actualiteiten goed te volgen. Er zijn cfd traders die enkel en alleen op de olieprijzen handelen en de olieprijs grafiek zo’n beetje kunnen dromen. Zij weten zoveel over olie dat het voor hen heel eenvoudig is om te bepalen wat de koers gaat doen, ook al is die nooit helemaal zeker. Mensen die zoveel over de olieprijs weten, doen er dus goed aan een cfd op de olieprijs af te sluiten.

Wil je ervaren hoe dat werkt? Begin dan altijd met een demo, zoals de Plus500 demo. Dat is een demo van de bekende broker Plus500, waarmee je kunt leren handelen met virtueel geld.

Beginnen met cfd trading

Wil jij weten of de handel in cfd iets voor jou is en of je geld kunt verdienen aan de olieprijs in de vorm van een cfd? Ga dan aan de slag met de Plus500 demo. In de Plus500 demo leer je met virtueel geld hoe cfd handel in zijn werk gaat, kun je hefbomen gebruiken en leren he een stoploss je verlies beperkt. Vanwege de hoge risico’s raden we iedereen die interesse heeft in cfd trading aan om te beginnen met een demo. Daarna kun je een cfd op de olieprijs afsluiten.